A specialty kávé egy merőben más megközelítést igényel mint az olasz kávé kultúra. Általánosságban elmondható, hogy minőségibb, magasabb pontszámú kávé kell hozzá, amit általában világosabbra pörkölnek, megőrizve ezzel a kávéban rejlő potenciált. Ehhez a kávéhoz megfelelő eszközpark és megfelelő barista tudás szükséges.
Ezt az új kultúrát próbáljuk megismertetni barista tanfolyamainkkal, kávékóstolás rendezvényeinkkel (cuppingok), és megosztunk veletek néhány tapasztalatot külföldi kávés körútjainkról is.
Barista tanfolyamainkon megismerkedhetsz a specialty kávé fogalmával, a világos pörköléssel, az “úhullámos” barista szemlélettel és természetesen kávét is kóstolunk, amelyet a Square Mile londoni pörkölője biztosít.
Budapesti barista tanfolyamainkról hamarosan bővebb infót írunk.